Новини
Кримінал

Групу розповсюджувачів наркотиків виявили у Хмельницькому СІЗО

Правоохоронці викрили групу осіб, яка у стінах Хмельницького слідчого ізолятора незаконно поширювала серед ув’язнених наркотичні речовини. На територію виправної установи вони потрапляли “з волі” – у передачах, зокрема, у медичних препаратах.

Організував незаконний “бізнес” за ґратами один з ув’язнених, який мав певний авторитет у своєму середовищі. Допомагали йому спільники з-поміж утриманців СІЗО та “помічників з волі”. Як повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, в’язні, долучені до схеми, раніше вже мали проблеми із законом саме через злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотичних речовин.

Вчора, 26 липня, правоохоронці провели 13 санкціонованих обшуків як у камерах, де утримуються ув’язнені, так і у помешканнях їх спільників за межами СІЗО. Вилучено мобільні, банківські картки, записи та наркотичні речовини.

Лідеру злочинної групи та його шістьом спільникам повідомили про підозру у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів. Спільникам, які перебувають за межами СІЗО, помістили під варту.

Збір доказів по справі триває. Зокрема, правоохоронці виявляють інших осіб, які можуть бути причетні до організованої у слідчому ізоляторі протиправної діяльності.

За скоєне учасниками угруповання може загрожувати позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна, – повідомили у департаменті.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook