Новини
Інфраструктура

Хмельницькгаз просить сплатити за доставку газу, аби вчасно підготувати мережі до зими

Опалювальний період 2023-24 рр., за прогнозами експертів, буде одним з найскладніших. Аби встигнути підготувати близько 18 тис.км  газорозподільної системи  до навантаження взимку та непередбачуваних викликів війни, вкрай необхідні вчасні розрахунки.

Однак, споживачі боргують 50 мільйонів гривень, а така критична ситуація не дає можливості повноцінно проводити усі роботи, оскільки плата за доставку – головне джерело фінансування робіт та виконання першочергових заходів.  

Наразі «Хмельницькгаз», як підприємство критичної інфраструктури працює в посиленому режимі воєнного стану та забезпечує безперебійну доставку блакитного палива як на підприємства області, так і сотням тисяч споживачів. Газівники дякують усім сумлінним клієнтам за вчасну оплату та звертаються з проханням не накопичувати боргів.

Відтак, за  півроку вже встановлено  18 потужних інноваційних газорегуляторних пунктів (ШГРП) кращого українського виробника заводів «RGC Production», які відіграють ключову роль в процесі  регулювання   та утримання тиску газу на необхідному рівні, аби газ доставлявся без жодних збоїв.

Всього за кілька років ми встановили, відповідно до визначених потреб, вже близько 250 сучасних ШГРП, – інформує технічний директор АТ «Хмельницькгаз» Дмитро Дідич. – Виконання таких масштабних робіт можливе також і завдяки вчасній оплаті споживачами за розподіл газу. Тому дякуємо за своєчасні розрахунки, адже це – інвестиція у власну безпеку та стабільність.

Наразі газівники також замінили  12 станцій катодного захисту з новітнім анодним заземленням, що дає можливість захистити підземні  газопроводи  від корозії та впливу зовнішніх негативних чинників.

На заміну зношеним, морально застарілим засувкам, вже встановлено  5 потужних  відключаючих пристроїв, які здатні попередити аварійні  ситуації та припинити газопостачання в разі необхідності, а також проводити роботи, не припиняючи подавати газ клієнтам.

Здійснена безкоштовна заміна майже 2, 5 тис. лічильників, а обмінний фонд поповнено на 6 тис. приладів обліку.

Нагадаємо, що кошти, сплачені за доставку газу, реалізуються на реконструкцію та проведення капітальних  ремонтів, модернізацію газових мереж, заміну зношеного газорегулюючого обладнання на сучасне потужне, цілодобову роботу аварійної служби 104, встановлення лічильників газу.

Як зручно сплатити?  

Нагадаємо, що газорозподільна компанія АТ “Хмельницькгаз”, як підприємство критичної інфраструктури, ні на мить не припиняє доставляти природний газ понад 400 тис. подолян. Відтак, аби гарантувати подальший безперебійний та безпечний розподіл, звертається з великим проханням своєчасної та повної оплати наданих послуг до 20 числа місяця або за фінансової можливості. Адже вчасна оплата за комунальні послуги  – це також  посильний внесок кожного з нас у стабільність, енергетичну безпеку та перемогу над ворогом.


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook