Новини
Офіційно

День Української Державності відзначили у Хмельницькому (ФОТО)

Відзначення одного з найважливіших для України свят на Хмельниччині розпочалося під урочисті слова Державного Гімну України біля найбільшого синьо-жовтого стяга області.

Звертаючись до усіх присутніх на заході, перший заступник начальника ОВА Cергій Тюрін зазначив, що саме Русь заклала фундамент державницьких традицій українців. Звідти родом герб, грошова одиниця, столиця Київ, як політичний і культурний центр України. І нащадками Великих Князів Київських, воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА є героїчні Збройні Сили України. Хоробрість, воєнні таланти і вміння – риси сучасного українського воїна-захисника, яким захоплюється весь світ.

Державність є шляхом нації до власної держави. Плекаймо нашу державу Україну, «борімося і поборемо! Нам Бог помагає»! З Днем Державності, Хмельниччино. Із днем, коли ми всі об’єднані єдиною великою ідеєю, ідеєю нашої спільної перемоги над ворогом, ідеєю єдності всіх українців в усьому світі, – сказав Сергій Григорович.

Державність – це більше, ніж просто держава і закон. Державність – це ми, українці, і ми творимо її сьогодні. Адже вдруге на державному рівні український народ відзначає свято Української Державності. України як спадкоємиці країни Київської Русі – найпотужнішої, найміцнішої і найгіднішої країни.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОВА


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook