Новини
Кримінал

За оборудки із землею начальник Держгеокадастру Хмельниччини постане перед судом

Як встановило слідство, Начальник Держгеокадастру Хмельницької області підписав кілька наказів щодо виділення землі під ведення особистого господарства 8 місцевим громадянам, які раніше вже отримували у власність землю у законний спосіб.

У червні 2023 року посадовцю повідомили про підозру та за рішенням суду відсторонили від займаної посади. Незаконно передані земельні ділянки передали під арешт в межах кримінального провадження. В подальшому їх планують повернути у власність громад – Китайгородської та Староушицької.

Щодо завданих державі очільником Держгеокадастру збитків, Державне бюро розслідувань вживає заходів по їх відшкодування. Крім того, як з’ясувалося під час слідства, чиновник не задекларував своє майно.

Начальник Держгеокадастру Хмельницької області обвинувачується у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано до суду.

Як повідомили у ДБР, окремо вивчається схожа схема махінацій із землею на 3 мільйони гривень. Йдеться про майже 40 гектарів землі у Миролюбненській громаді на Старокостянтинівщині, які, ймовірно, також були роздані незаконно.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook