Новини
Дозвілля

Етнотабір “Ладосвіт” працює у Хмельницькому для малечі та підлітків

Фольклорний гурт «Ладовиці» запрошує молодшу громаду шанувальників національних традицій й обрядів взяти участь у краєзнавчому таборі. Перша табірна зміна з успіхом пройшла на початку липня у гостинних стінах Хмельницького обласного художнього музею.

За час просвітницько-пізнавальної мандрівки, малеча віком від п’яти до дванадцяти років встигла не тільки зануритися в світ традиційної української культури, а й засвоїти нові знання про історію й мистецтво Поділля.

Також програму заходів доповнили екскурсії музеями міста та області. Запрошені до участі митці ознайомили учасників з ужитковими мистецтвами українців, такими як: соломоплетіння, розпис та ткацтво.

«Наші літні табори, це в першу чергу просвіта найменшого покоління, яке є майбутнім носієм нашої культури, традицій й звичаїв. За час табору діти в ігровій й інтерактивній формах засвоюють заповіти предків, знайомляться з народними ремеслами й пізнають глибину і різноманіття власної культури», – зауважує натхненниця табору Катерина Д’яконова. 

Тож, після першої зміни етноколектив «Ладовиці» радий повідомити про набір наступних учасників – дітей віком від 7 до 12 років.

У програмі табору:

  • музичні вокальні та заняття з ритміки на основі фольклору
  • відтворення купальського обряду записаний в експедиціях на  Хмельниччині
  • тематичні майстеркласи з народної творчості, які побутували на Поділлі
  • екскурсії містом та краєзнавча мандрівка з виїздом за місто в межах Хмельницької області
  • рухливі та цікаві народні ігри адаптовані до  віку дітей;

Запис у табір здійснюється за телефоном (068) 032-28-51 та на сторінках гурту у соціальних мережах: інстаграм та фейсбук.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook