Новини
Бізнес

Аграрії Хмельниччини почали збір озимої пшениці

На Хмельниччині активно продовжуються жнива. Сьогодні аграрники збирають найдорожче – озиму пшеницю. І хоч погодні умови не завжди на боці землевпорядників, та все ж обіцяють – жодної зернини дорогоцінного українського хліба не втратять.

Другий рік поспіль урожай на українських полях доводиться збирати поміж сигналами тривоги. У Північному кластері “Епіцентр Агро” звітують: збір ріпаку завершили, почали збирати озиму пшеницю. Обмолотили лише 10% від посіяного. Загалом на комбайни чекає площа майже 6,5 тисяч га. Урожай тішить, адже він не гірший за минулий рік. Відтак, попри війну, хліб в України буде.

Чимало працівників “Епіцентр Агро” стали на захист держави. Тож цьогоріч складніше з водіями, механізаторами та агрономами. Однак потрібно виконати усі плани та використати усі ресурси.

У складний наш військовий стан треба використовувати все, щоб було економічно вигідно. Пшеницю збираємо для виробництва хліба, а солому використовуємо для тваринництва. А залишки продаємо підприємству для вирощування грибів, – розповідає керівник агрономічної служби Північного кластера “Епіцентр Агро” Сергій Болюх.

Сприятливі погодні умови та відсутність повітряних тривог – основні чинники вчасного збору урожаю в умовах сьогодення. Разом з тим в агропідприємстві прогнозують, що до збору наступних культур приступлять вчасно.

Детальніше дивіться у сюжеті Першого Подільського

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook