Новини
Надзвичайні події

У селі на Хмельниччині зелена мавпа, привезена з Харкова, покусала дитину

Вже тиждень селом Карпівці у Хмельницькому районі бігає мавпа, яка втекла з вольєра. Там вона мешкала весь час після того, як її пів року тому привезли на Хмельниччину з Харкова. Власник тварини каже: його попросили подбати про тварину її господарі, які наразі перебувають за кордоном і повертатися по мавпу, схоже не планують. Покусана дівчинка проходить антисказову терапію, а тварину продовжують ловити.

Як розповіла мешканка села Лариса Слєпчик, тварина напала на її 14-річну доньку на городі.

Вона прибігла до нас. Мала поряд з нею стояла і щось рукою провела, а та на неї вскочила і вчепилася їй лапами передніми за руку і зубами за пальці. Відірвала кусок м’яса з руки, і ще в одному місці дуже прокусила руку, — розповідає жінка.

Бачили мавпу-втікачку також і сусіди постраждалої родини. Зокрема, на подвір’ї Володимира Федорука вона підкріплюється ягодами.

В мене за хатою шовковиця, так мавпа ту шовковицю їсть. Приїхали хлопці, хотіли зловити, вона налякалася і вискочила на хату. От вже цілу ніч тут на хаті бігає туди-сюди й не можуть її зловити ніяк, — розповідає Володимир.

Селяни підгодовують чотирилапу переселенку, чим можуть.

Я, буває, до неї підходжу, як вона близько сидить, говорю з нею, або повторюю за нею, як вона рухається. Я кидала їй виноград, близько так не підходила. А кицька з нею билася, – розповіла Ганна Федорук.

За словами власника тварини Сергія, мавпу він привіз пів року тому з Харкова.

Коли їхали всі з-під обстрілів, то наші знайомі віддали нам і просили тримати у себе, поки не повернуться. Так і не повернулися. Зараз за кордоном в Іспанії, – пояснює чоловік.

За його словами, весь цей час мавпа жила на вулиці у клітці. Раніше спроб втечі не робила. І агресивною не була, її годували з рук. Проте, чоловік не проти, аби тварину в нього забрали – у притулок або зоопарк.

Повідомили про мавпу-втікачку і директора Хмельницького реабілітаційного центру для диких тварин Сергія Пальохіна.

Це зелена мавпа. По вигляду вона доглянута, чиста, акуратна. Скоріш за все в неї є щеплення. Будемо з’ясовувати. Зараз треба її зловити, – прокоментував Сергій.

Досі спроби піймати тварину не були успішні. Мавпу на ім’я Гарік ловили сачком, давали седативні препарати, проте вони на неї не подіяли. Тож мавпа далі стрибає селом.

За словами старости села Карпівці Людмила Чобан, вони звернулися до Державної служби з надзвичайних ситуацій, аби тварину нарешті піймали.

Щодо дитини, яку покусала мавпа, то її лікарі відпустили додому.

Численні поверхневі рани в області кисті, пальців, долонної поверхні. На даний час стан дитини стабільний, проте за твариною неможливий санітарно-технічний нагляд, тому дитина підлягає екстреній вакцинації проти сказу, – прокоментував завідувач травматологічного пункту Віталій Одарчук.

За матеріалом Суспільне Хмельницький

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook