Новини
Офіційно

22 шкільні автобуси отримала Хмельниччина

Через війну чимало закладів освіти в перші місяці війни віддали свої шкільні автобуси на потреби інших регіонів, які потребували транспорту для евакуації людей та інших потреб. Аби компенсувати нестачу в транспорті, сьогодні громади Хмельниччини отримали 22 нові шкільні автобуси, а також 72 гігієнічні набори для закладів освіти.

Передали представникам громад ключі від автобусів та сертифікати на гігієнічні набори перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін, Володимир Юр’єв та голова обласної ради Віолета Лабазюк.

Сьогодні надзвичайно приємна подія для Хмельниччини, адже 24 громади отримають 28 нових шкільних автобусів, 22 з яких уже нині вирушать до місць призначення. Ще шість будуть передані впродовж місяця. Бажаю, аби цей транспорт справно служив на користь наших дітей, яким необхідна якісна та доступна освіта, – зазначив Сергій Тюрін.

Придбання транспорту відбулося шляхом централізованої закупівлі 28 шкільних автобусів на умовах співфінансування для 24 територіальних громад області, у тому числі 1 автобуса для маломобільних груп населення.

Як повідомили у Хмельницькій ОВА, у 2023 році частка співфінансування склала:

Для шкільних автобусів, виходячи з вартості одного шкільного автобуса 3,0 млн гривень:

  • 54,3 % – коштом субвенції,
  • 45,7 % – коштом місцевого бюджету,

Для шкільних автобусів, спеціально обладнаних для перевезення маломобільних груп населення, виходячи з вартості одного такого шкільного автобуса 3,2 млн гривень:

  • 54,531 % – коштом субвенції,
  • 45,469 % – коштом місцевого бюджету.

Загальна сума коштів, виділених на закупівлю автобусів, становить 45 728,0 тисячі гривень.


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook