Новини
Суспільство

В автошколі для людей з інвалідністю у Кам’янці видали перше посвідчення водія

“Автошколи для людей з інвалідністю” – проєкт МВС, який реалізується у рамках ініціативи “Без бар’єрів”. Є така школа і на Хмельниччині – у Кам’янці-Подільському. Сьогодні у закладі мають знаменну подію – вручено перше посвідчення водія, яке отримав захисник України.

Валентин Горбачевський – військовослужбовець, який з початку повномасштабного вторгнення пішов захищати державу від ворога.

«Я проходив військову службу в 14 бригаді, під час активних бойових дій втратив кінцівку. Після реабілітації вирішив все ж таки отримати посвідчення водія. І як тільки з’явилась така можливість — одразу звернувся до навчального закладу для такої перепідготовки» —  каже військовий.

За рік чоловік пройшов довгий шлях: операції, лікування, реабілітація, протезування. Переміщався кріслом колісним, згодом, опанував протез та милиці.

До війни Валентин закінчив водійські курси, але не встиг скласти іспит  та отримати посвідчення водія.

«Кандидати у водії двічі звертаються до сервісних центрів МВС. Один раз після теоретичного модуля, щоб скласти теорію у нас і отримати допуск до практики. А потім після практичного модуля навчання, щоб уже успішно скласти практику і отримати перше своє посвідчення водія. Ми зробили усе можливе аби кожен мав доступ до державних послуг — максимально адаптували класи для прийняття  теоретичних іспитів. Більшість наших центрів облаштовані пандусом та кнопкою виклику адміністратора аби маломобільні категорії людей могли з легкістю завітати до нас», — розповів начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Хмельницькій області Володимир Степанов.

«Я дуже щасливий. Тепер я мобільний, зможу допомагати сім’ї, звик завжди бути у русі. Тепер мені буде набагато простіше вирішити свої  справи» — каже Валентин.

Підготовка кандидатів у водії проходить на базі Харківського національного університету внутрішніх справ, який розташований за адресою: м. Кам’янець-Подільський, вул. Лесі Українки 14-а.

Нагадуємо, консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook