Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому вітер ламає дерева (ФОТО)

Синоптики не обіцяли на сьогодні хмельничанам опадів, а от пориви вітру – таки прогнозували. Щоправда, навряд чи хтось думав, що ці пориви будуть настільки потужними, щоб обламувати гілки дерев.

Поки що хмельничани показали наслідки буревію у парку ім. М. Чекмана. Гілки одного дерева впали на пішохідну доріжку (сподіваємося, ніхто не постраждав), а от частина верби впала у воду біля мосту.

Неспокійно і в центрі міста. Хмельничани досить часто, говорячи про дерева у місті, згадують трагічну історію із загиблим юнаком, якого кілька десятиліть тому вбила гілка верби, що відчахнулася від стовбура. Відтоді у центрі міста не ростуть великі дерева. Проте й маленькі, як виявилося, можуть бути небезпечними.

До речі, відремонтований “дитячий” фонтан біля торговельного центру у 30-градусну спеку – не працює. Так само як його “більші брати” у сквері ім. Т. Шевченка. На дні його – калюжка води, обламана гілка дерева, трохи опалого листя, а на парапеті сушиться чиєсь взуття.

І ще трохи “естетики” зелених насаджень у центрі міста.

Також, поки вітер продовжує господарювати у місті, хмельничани скаржаться на потенційну небезпеку, яку становлять дерева в інших мікрорайонах.

Зі слів очевидців: “Ось така ситуація по вул. Заводській біля ресторану Чарлі, скажіть, будь ласка, хто тоді буде відповідати якщо ось таке дерево або його частина впаде на будинок або на один із дорогих автомобілів (власники яких їх паркують і йдуть в ресторан Чарлі), можливо після такого наша влада відреагує на прохання мешканців будинку, щоб омолодити або взагалі зрізати то величезне дерево, яке напевно нарівні п’ятиповерхівки”,прокоментували відео у телеграм-каналі Хмельницький Secret

Будьте обережні, не ходіть під деревами та рекламними конструкціями.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook