Новини
Суспільство

На Хмельниччині змінили порядок отримання водійських посвідчень

Майбутнім водіям спростили умови навчання та складання теоретичного та практичного іспитів. Тепер для кандидатів з’явиться безліміт спроб для екзамену. Користуватися цією послугою можна протягом двох років.

Якщо людина не склала теоретичний або практичний іспит з першої спроби, то наступна спроба призначається через 10 календарних днів. Рахувати потрібно з наступного дня після невдалої спроби складання іспиту. Тобто тепер є більше часу для того, аби повторити матеріал або взяти додаткові заняття, – пояснив начальник регіонального сервісного центру ГСУ МВС у Хмельницькій області Володимир Степанов.

В місті традиційно використовують кілька маршрутів, які визначають рівень підготовки майбутнього водія. Не скласти екзамен можна через кілька вагомих причин.

Практичний іспит вважається не складеним, якщо допущено більше, ніж три типові помилки, створено ситуацію, коли екзаменатору або інструктору довелося втрутитися в управління транспортним засобом для запобігання аварійної ситуації, а також, коли кандидат у водії відмовився виконати вправу практичного іспиту, крім випадків, коли команда екзаменатора може призвести до аварійної ситуації, – роз’яснив Володимир Степанов.

Також з 29 жовтня кандидати у водії зможе обирати, як вчити правила дорожнього руху – самостійно чи в автошколі. Це стосується лише теоретичного модуля. Що до практичного модуля, то він залишається без змін.

Усі зміни в сервісних центрах МВС відбуваються задля зручності відвідувачів. Кандидати у водії будуть менше хвилюватися перед екзаменами і зменшаться корупційні ризики серед працівників різних ланок.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook