Новини
Бізнес

Який сканер потрібен саме вам: поради експертів

Компактні та громіздкі, стаціонарні та ручні, дешеві та дорогі, прості та багатофункціональні — сьогодні покупці мають змогу придбати сканер, що ідеально відповідає будь-яким вимогам. Проте варто чітко розуміти, прилад якого саме типу вам потрібен. Експерти MagaZilla розкажуть про ключові особливості п’яти найпопулярніших категорій на ринку.

Протяжні

Протяжні сканери — найпопулярніша категорія на ринку. З 280 моделей, представлених на порталі порівняння цін MagaZilla, до неї відносяться майже 200. Ці прилади працюють, переміщуючи сканувальний матеріал під стаціонарним фотодатчиком за допомогою спеціального механізму. Такий принцип дії дозволяє створювати компактні сканери, які при цьому здатні працювати з великими аркушами (аж до форматів A1 та A0). Основний же недолік протяжних сканерів полягає в тому, що вони сканують лише окремі аркуші паперу, але не здатні працювати, наприклад, з книгою.

За даними порталу порівняння цін MagaZilla (https://m.ua/ua/), вартість протяжних сканерів в інтернет-магазинах України стартує приблизно від 2 600 грн.

Планшетні

планшетний сканер

В планшетних сканерах матеріал, що сканується, нерухомо розміщується на склі (за необхідності притискаючись кришкою), під якою рухається фотодатчик. Вони дозволяють зацифровувати інформацію з будь-яких носіїв — від зошитів до обкладинок книг і навіть об’ємних пакувань. Основними недоліками планшетних сканерів є їхні значні габарити та відсутність можливості працювати з матеріалами більшого розміру, ніж площа робочої поверхні приладу.

Ціна в інтернет-магазинах — від 3 100 грн.

Планшетно-протяжні

Планшетно-протяжні сканери — потужні та «всеїдні» прилади, єдиним недоліком яких є висока ціна. У їхньому корпусі розміщені одразу два фотоелементи: рухомий (під склом) та нерухомий (над протяжним механізмом). Така конструкція дозволяє працювати з носіями інформації будь-якого розміру та форми.

Ціна в інтернет-магазинах — від 13 500 грн.

Слайд-сканери

слайд-сканер

Слайд-сканери — прилади з досить вузькою сферою застосування. Вони призначені виключно для сканування прозорих матеріалів — наприклад, фотоплівки або слайдів. Такі девайси забезпечують дуже високу якість сканування, проте коштують недешево.

Ціна в інтернет-магазинах — від 5 500 грн.

Ручні

ручний сканер

Компактні та легкі ручні сканери необхідно тримати в руках та рівномірно переміщувати над поверхнею, що сканується. Це може бути як аркуш паперу або книга, так і упаковка чаю чи навіть коробка від телевізора. Користуватися ручним сканером зручно, коли вам часто доводиться сканувати невеликі обсяги тексту (наприклад, статті з журналу), а ось для обробки великих документів ручні сканери занадто повільні.

Ціна в інтернет-магазинах — від 2 400 грн.

Примітка: дані про ціни актуальні станом на середину серпня 2023 року, ознайомитись з повним асортиментом та актуальними розцінками сканерів в інтернет-магазинах України можна на порталі MagaZilla (m.ua).


Реклама
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook