Новини
Надзвичайні події

Звуки вибухів у Хмельницькому та області пролунали під час тривоги

Під час чергової терористичної повітряної атаки росіян звуки вибухів почули мешканці як області, так і обласного центру. Гучно було також у Старокостянтинові. Роботу ППО в області підтвердили у Хмельницькій ОВА.

Останнім часом повітряні тривоги в Україні через зльоти літаків МіГ-31К почастішали. Зокрема, днями сирени вмикалися через кожні три години 4 чи 5 разів. Переважно, польоти ворожої авіації загрози для України не несли. Але не сьогодні.

Тривожно було у столиці, на Вінниччині та, вже певним чином традиційно, на Хмельниччині. За повідомленням місцевих телеграм-каналів, звуки вибухів було чутно у Хмельницькому та у Старокостянтинові.

Попередньо у Хмельницькій ОВА підтвердили роботу ППО в області.

Одночасно ворог веде інформаційну війну, залякуючи фейковою інформацією. До прикладу, сьогодні ще під час повітряної тривоги в одному з телеграм-каналів повідомили про те, що у Старокостянтинові нібито прозвучало аж десять вибухів. Як виявилося, інформація ця фейкова. Про це повідомили у місцевому пабліку Старокостянтинів 24/7.

Окремо хмельничани та мешканці області “дякують” тим місцевим телеграм-каналам, які дуже хочуть долучитися до інформування населення про ситуацію під час повітряних тривог, але не встигають робити це оперативно, через що утворюють хаос в інформаційному просторі, поширюючи інформацію про загрози тоді, коли вони вже минули. Не робіть так.

До слова, неподалік Старокостянтинова сьогодні знову можуть лунати вибухи, спричинені знешкодженням вибухонебезпечних предметів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook