Новини
Суспільство

Хмельниччина продовжує відбудовувати деокуповані території

Хмельниччина продовжує відбудовувати селище Високопілля, що на Херсонщині. Нещодавно на сесії Шепетівської міської ради були виділенні додаткові кошти на відбудову цієї території.

Значна частина приватних будинків, школи та садочки та лікарня зруйновані. Люди, які пройшли деокупацію, залишились ні з чим. Місцеві жителі розповідають, що вийшли з окупації на Пасху, 24 квітня.

Хмельниччина долучилася до проєкту “Пліч-о-пліч”, аби допомогти та відбудувати селище Високопілля. Тож тут збирають кошти, майстрів і будівельні матеріали.

За попередніми підрахунками, близько 120 млн буде коштувати відновлення цих домоволодінь. Зараз вже спостерігаємо процес повернення людей, вони проживають у будинках, які досі пошкоджені, – каже перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Нещодавно коштами вирішила допомогти і Шепетівщина. На сесії міської ради депутатами було виділено 2 млн гривень. Згідно з рішенням місцевих депутатів, якщо кошти громада не використає, то вони залишаться на її рахунках.

Дивіться у сюжеті Першого Подільського

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook