Новини
Суспільство

На Хмельниччині наближається до завершення перша хвиля жнив

Аграрії Хмельниччини, всупереч складним умовам, працюють не покладаючи рук — закінчують обмолот пшениці, фінішували вже й зі збором ріпаку та ячменю. Завершується перша хвиля жнив і в Компанії «Контінентал» — обмолотили озимий ріпак і ячмінь, добігає до кінця й збір озимої пшениці та ярого ріпаку. Активно працюючи в усіх виробничих кластерах, аграрії молотять на площі 94,8 тис. га, з них на Хмельниччині — майже 32,7 тис. га.

В агрохолдингу зазначають, що показники врожайності озимих культур цьогорічної збиральної кампанії є вищими за планові: залікова врожайність ячменю становить 6,39 т/га, а озимого ріпаку — 3,73 т/га. За попередніми прогнозами, те саме стосується й озимої пшениці — планують перевиконати закладені показники.

На кластері «Центр», одному з виробничих підрозділів «Контінентал», який працює на Тернопільщині та Хмельниччині, теж активно завершують літні жнива. Незважаючи на примхи погоди, роботи тривають на всіх запланованих площах.

«Дещо корегують роботу в полі часті дощі, але нам вдалося досягти високої продуктивності за темпами збору. Команда працює злагоджено і ми встигаємо зібрати усі озимі культури вчасно. На полях триває завершальний етап обмолоту озимої пшениці, паралельно в Компанії та в нас на кластері почали закладати врожай на наступний сезон — сіємо озимий ріпак. Також в області будемо сіяти озиму пшеницю. Ми забезпечені всім необхідним, щоб успішно завершити процес посівної під 24-й рік», — розповів головний агроном кластера «Центр» Микола Домбрович.

До слова, у наступному сезоні структуру озимих культур планують залишити без суттєвих змін. Компанія і надалі вирощуватиме важливі зернові — пшеницю та ячмінь. Також відведено площі й під ріпак. Загалом під урожай 2024 року озимими засіють орієнтовно 97,8 тис. га.

Віримо, що невтомна праця аграріїв хмельницького краю буде вагомим внеском у нашу спільну Перемогу, адже, як говорив Олександр Довженко, «життя народу — у жнивах ланів».

Ганна Михайлиця

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook