Новини
Суспільство

Землю дендропарку у Хмельницькому повернули у власність міської громади

Попри те, що Хмельницька міська рада не давала дозволу на відчуження землі комунальної власності, 0,15 гектара дендрологічного парку “Поділля” опинилися у приватних руках. Після того, як у справу втрутилася прокуратура, землю повернули у власність міської тергромади.

Як повідомили в Окружній прокуратурі міста Хмельницького, вартість землі, яка невідомим чином опинилася у приватній власності, становить орієнтовно мільйон гривень. Для переведення з комунальної у приватну власність було використано сфальсифікований державний акт. Хмельницька міська рада ніяких рішень щодо відчуження цієї землі не приймала.

Перш ніж ділянку у дендропарку повернули у власність громади, прокурорам довелося пройти суди двох інстанцій – першої та апеляційної. Хмельницький апеляційний суд постановив визнати незаконною та скасувати державну реєстрацію права приватної власності на земельну ділянку.

Нагадаємо, на початку року хмельничани скаржилися на те, що один з в’їздів до дендропарку заблокували шлагбаумом. У коментарях зазначали, що дорогу перегородили через те, що частина парку перебуває у приватній власності.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook