Новини
Кримінал

Двох колаборантів викрила у Хмельницькому СБУ

Жінку, яка тривалий час мешкала у Хмельницькому і при цьому була затятою прихильницею російської імперії, та чоловіка, який дискредитував українську армію, виявили в обласному центрі співробітники спецслужб. Обом колаборантам оголосили про підозру за статтею 111-1 Кримінального кодексу України.

Як повідомили в управлінні СБУ у Хмельницькій області, уродженка Росії, яка прожила у Хмельницькому останні 30 років, під час повномасштабного вторгнення висловлювався на підтримку російської “спецоперації”, підтримувала збройні формування псевдо-республік лнр/днр, що утворилися внаслідок захоплення Росією територій нашої держави 9 років тому, возвеличувала вояків-окупантів. Українських же військових жінка принижувала та зневажала, а країну, в якій мешкає, звинувачувала у розв’язуванні війни на Донбасі. Свої думки прихильниця “руського міра” висловлювала у заборонених соцмережах.

“Колега” пенсіонерки, також хмельничанин, у забороненій спільноті “Однокласники” поширював матеріали, що дискредитують керівництво України, та заперечував збройну агресію РФ.

Обом фігурантам кримінальних справ загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook