Новини
Культура

У Хмельницькому стартує новий театральний сезон

В обласному музично-драматичному театрі імені Михайла Старицького розпочнеться 93-й театральний сезон. Відкриють його вже цієї неділі, 20 серпня.

Вдень, о 12:00, для маленьких глядачів зіграють постановку “Книга джунглів”. А ввечері покажуть музичну комедію “За двома зайцями”.

Це не буде та класична вистава, яка була 30-40 років тому. Звичайно, буде задіяний оркестр, нові акторські пристосування, уже сучасні бачення. Час сьогодні потребує нового підходу до матеріалу як режисерського, так і акторського, – розповідає актор театру Степан Бортнічук.

Крім того, на глядачів театру чекає одразу дві прем’єри – показ осучасненої версії п’єси Марка Кропивницького “Івасик Телесик” від заслуженої артистки України Лариси Курманової та п’єса Лєни Лягушонкової “Васьок “Go!” в постановці Бориса Кривеця, переможця другої театральної лабораторії “С.Т.Р.У.М”.

Директор театру імені Михайла Старицького Андрій Ковальчук розповідає, що на “Івасику Телесику” будуть сучасні виклики для акторів, тому що кілька персонажів буде стрибати на джамперах, чого не було ще у жодному театрі. На прем’єру запрошують 3 вересня.

П’єсу “Васьок “Go!” мали показати ще у вересні 2022 року. Однак через повномасштабне вторгнення росіян прем’єру відтермінували.

Працюватимуть й над розвитком проєкту “Доступний театр”. Для людей з порушенням зору готують нові вистави із залученням аудіоозвучення.

У серпні-вересні ми започатковуємо ще одну виставу “Божевільна ніч або номер 13” зі спеціальним обладнанням і запросимо незрячих або частково незрячих, – каже директор театру.

Радуватимуть не лише глядачів, а й молодих режисерів. У жовтні готують третю театральну лабораторію “С.Т.Р.У.М”. Це проєкт, що дає можливість постановникам навіть з мінімальним досвідом роботи спробувати свої сили у режисурі. Переможець зможе поставити повноцінну виставу на сцені обласного театру.

Дивіться у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook