Новини
Суспільство

Мешканці Кам’янця-Подільського незадоволені виставкою ворожої техніки в центрі міста (ФОТО)

Знищену ворожу техніку у Кам’янці-Подільському почали розміщувати два дні тому. І одразу, щойно у соцмережах виставили фото, залунали коментарі із засудженням. Зокрема, в них йшлося про потенційну небезпеку для містян та про кошти, які на думку кам’янчан, можна було витратити на потреби фронту. Щодо коштів, у міській раді Кам’янця-Подільського дали роз’яснення.

Нагадаємо, побиту ворожу техніку почали звозити у центр Кам’янця-Подільського 21 серпня. І вже тоді кам’янчани були не дуже задоволені такою ідеєю. Щоправда, не всі. Були й голоси, що лунали на підтримку цієї виставки.

Хочеш сфоткатися ? Так їдь на фронт, щодня такі фото робитимеш
Цікаво, а скільки вартий той металобрухт та роботи по його транспортуванню? Впевнений, що на декілька FPV – шок вистачить. А це врятовані життя. Розумію, що все дронами міряти то зашквар, але в даному випадку можна… Бо це, в перспективі, ще більше руснявого брухту.
Мені всеодно на те, яка у них техніка. Найголовніше це зараз наші хлопці, які на ФРОНТІ!!
Скільки вартувало те, щоб його транспортувати сюди!?? Краще б нашим хлопцям за ці гроші зробити донат!
Мені особисто не хочеться дивитись на спалену техніку ворога і я теж вважаю, що гроші можна було раціональніше використати.
У нас зараз народ у переважній більшості забув про фронт. Це буде своєрідним нагадуванням, що у країні досі йде війна
а якщо ця спалена техніка буде нагадуванням про війну, і люди почнуть більше підтримувати ЗСУ фінансово чи будь-яким чином, воно того варте?
Правильно. Ще б музей у нас класний був, щоб та техніка, ніколи не давала забувати людям, хто такі кац@пи. На довгі віки. Бо, як показує час, після 2014 року, всі швидко забули.

Пристрасті щодо виставки ворожої техніки не вщухають у Кам’янці-Подільському досі. У спільноті Kamianets PLUS зібрали підбірку коментарів.

Ці фото кам’янчани також прокоментували:

Користувачам нема чим зайнятись – от і обурюються
думаю що 99% з них вже сьогодні ввечері викинуть фотки з технікою в інсту. якщо так обурює і не подобається, не йдіть і не дивіться)
От не буду йти і дивитись)
Не робіть бо прилетить нам тепер не жити бо прилетить чи що? Порівняня з Черніговом тупе і безглузде порінювати прифронтове місто та місто яке знаходиться бо зна де в тилу це звісно сильно сильно. Єдиний мінус цієї виставки це те що на ню пішли кошти. А якщо ваші діти чогось там лякаються це чисто ваші проблеми
Ця техніка символізує біль і страх міст, які воювали.
В Кам’янець-Подільському Слава Богу все тихо, то для чого ця показуха?
Сподобався комент про дитину, яка злякалася техніки і побігла кудись у невідомому напрямку. Її хоч знайшли? А якщо серйозно – коли дитина чогось ось так лякається, коли на те немає причин – не завадило б показати її спеціалісту.
Живемо тут безтурботно, це привід нагадати кожному що ми живемо у стані війни, щоб всі памʼятали про хлопців що в окопах, дякували ЗСУ що в нас нема прольотів і підтримували тих хто на передовій та їх рідних. Військові молодці! Підтримую. А ті що розводять болото вічно всім не задоволені, почніть міняти все найкраще хоча б з себе
Техніку виставили не на один день, і влада попередила уникати 23-24 людних мість, тож бажаючі можуть подивитись у будь який день

Щодо грошей, які було нібито витрачено з бюджету на доставку та встановлення техніки у Кам’янці-Подільському, то кошти громади на це не витрачали. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила нещодавно обрана секретарка міської ради Ірина Шелепницька:

Ініціатива у такому експонуванні належить саме військовим, і базується на розпорядженні Кабінету Міністрів України № 617-р від 11 липня 2023 року «Про заходи з відзначення у 2023 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. З місцевого бюджету витрачено – 0.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook