Новини
Події

Прапор над Говерлою та рекордний екотризуб: як мешканці Хмельниччини вшанували свято Незалежності (ВІДЕО)

До свята Незалежності українці по всій країні готують різноманітні вітання, акції та події. Хоч через загрозу з боку ворожої Росії масові заходи цього року скасовані, проте це не заважає нам святкувати та пишатися своєю країною. Так, хмельничани з нагоди свята піднялися на верхівку Говерли, аби підняти там Державний прапор України. А мешканець села на Деражнянщині виготовив рекордний тризуб з польових квітів та дідухів.

Відео про те, як піднімали прапор над Говерлою, поширила у соцмережах хмельничанка Тетяна Зеленко.

Також з нагоди Дня Незалежності України на Хмельниччині встановили ще один національний рекорд. Український національний символ Володимир Таранціца, мешканець села Зяньківці, що на Деражнянщині, створив з сухих польових трав та дідухів.

Робота над тризубом тривала з травня і до сьогодні, 24 серпня. Його розміри – 4,04 на 6,6 метра, повідомляє Суспільне. Рекорд зафіксовано у Національному реєстрі.

Тризуб його автор планує продати на аукціоні, а виручені кошти віддати пораненому солдату та вдові загиблого військового.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook