Новини
Суспільство

Хмельницький нацгвардієць розповів про оборону Харкова та бої на східному напрямку

Захист незалежності України в наші дні – це в першу чергу заслуга чоловіків і жінок, які боронять нашу землю від російських окупантів. Це місія, яку наші Герої виконують з великою гідністю та честю! Одним із таких Героїв є військовослужбовець одного з підрозділів Нацгвардії на Хмельниччині на псевдо “Красавчик“.

Після усього, що ми вже пройшли, перемога, безсумнівно, за нами! Нам важко дається наша незалежність, а тому вона є ще ціннішою, ще жаданішою. Кожен з нас, українців, особисто відчув ціну нашої волі, нашої Незалежності, – говорить сьогодні 23-річний гвардієць Владислав.

Позаду у хлопця важкі, виснажливі бої на Харківському, Бахмутському та Соледарському напрямках.

Боєць, який з легкої руки військової медикині отримав позивний «Красавчик», тричі важко контужений, декілька діб вважаючись безвісти зниклим у зимових східних степах, перебуваючи в кількох десятках метрах від ворога, на межі між життям та смертю, дивом вижив та вийшов до своїх.

Розумів, що полон для мене – набагато гірше смерті. Я снайпер і цим все сказано, – розповів воїн. – Мусив вижити. Маю за що боротися, заради кого жити, для кого здобувати нашу перемогу. Бувало важко, бувало страшно, бувало так, що прощався з життям. Але, значить, визначено було для мене жити, відстоювати свою рідну землю, захищати своїх рідних. Продовжую свою справу, вірю в майбутнє, в кожного з нас, в нашу державу. Перемога за нами!

Про зустріч ворога у перші дні повномасштабного вторгнення, оборону Харкова та запеклі бої на найважчих ділянках фронту, про те, як дивом залишився живим і як продовжує боронити рідну країну нацгвардієць розповів у сюжеті телеканалу «Перший Подільський»

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook