Новини
Суспільство

На Алеї Героїв у Хмельницькому закінчили реставрувати портрети загиблих військових

У Хмельницькому завершили реставрувати 40 кубів з портретами загиблих захисників, що розміщені на Алеї Героїв на вулиці Проскурівській. Оновлювати кубічні конструкції почали на початку серпня, а завершили напередодні Дня Незалежності України.

“Ми їх звідси забирали, зачищали, обробляли від іржі, фарбували, і потім привозили на місце. Деякі куби підфарбовували тут на місці. Банера відновлюються, зачищаються від іржі, фарбуються. І чіпляються банери на те саме місце, де вони були”, – прокоментував виконувач обов’язків директора комунального підприємства з будівництва, ремонту та експлуатації доріг Віталій Засоренко.

За станом конструкцій, на яких розміщені портрети героїв, постійно стежать комунальники. Відтак реставраційні роботи проводяться у міру пошкоджень кубів. Масштабні – двічі на рік: навесні та у літньо-осінній період. Найбільше псуються металеві конструкції взимку – на них з’являється іржа.

Всього на Проскурівській зараз – 68 кубів. Чотири з них – нові. Їх розмістили кілька днів тому – поблизу кінотеатру імені Шевченка, повідомляє Суспільне.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook