Новини
Події

У двох селах на Хмельниччині облаштували Алеї Пам’яті та Слави на честь загиблих воїнів

У Ганнопільській громаді Шепетівського району та Гуківській громаді на Кам’янеччині пам’ять та подвиг військових, котрі загинули, захищаючи Україну, вшанували, облаштувавши Алею Слави та Алею Пам’яті. Одна Алея вже відкрита, іншу планують відкрити завтра, 29 серпня.

До облаштування Алеї Пам’яті у Гукові долучилися мешканці села та благодійники. Розмістили портрети на знаковому для селян місці, неподалік пам’ятника Роману Шухевичу, на межі Тернопільської та Хмельницької областей.

“Це перша Алея Пам’яті у нашій громаді. Ми вирішили її облаштувати, аби віддати шану тим воїнам, які загинули, захищаючи Україну. Ми хочемо, щоб пам’ять про наших героїв закарбувалась у жителів громади”, – прокоментував Суспільному голова Гуківської громади Петро Ільницький.

У селі Ганнопіль Алею Слави, відкрили вчора, 27 серпня, напередодні Дня пам’яті захисників. Як розповіли у пресслужбі сільської громади, захід був важкий, надзвичайно емоційний та душевний:

Всі присутні, навіть діти не могли стримати сліз, адже рана від втрати свіжа і дуже болюча… Кожен усвідомлює ціну незалежності, яку знову і знову доводиться відстоювати.

Розташували Алею Слави навпроти пам’ятника загиблим воїнам часів Другої світової війни, адже герої сучасності так само проливають свою кров у нерівній боротьбі.

На захід запросили рідних героїв, військових, які наразі перебувають у відпустках чи реабілітації, а також усі, хто мав можливість долучитися до гідного вшанування пам’яті захисників.

Право підняти державний прапор надали присутнім на заході військовим.

Переглянути відео з заходу можна на сторінці Ганнопільскої громади.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook