Новини
Кримінал

Лікаря, якого підозрюють у вимаганні грошей в ув’язненого, затримали на Хмельниччині

Медика одного з відділень лікарні, що входить до складу ДУ “Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України” в Хмельницькій області підозрюють у тому, що за ампутацію недіючої кінцівки та встановлення групи інвалідності в одного з ув’язнених він вимагав загалом 20 тисяч гривень. Держслужбовцю оголосили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Як повідомили у поліції Хмельниччини, правоохоронці задокументували факт вимагання та часткового отримання грошей лікарем, до якого звернувся ув’язнений. Чоловік потребував термінового лікування. За надання необхідної медичної допомоги медик, який входив до складу лікарської комісії, протягом кількох місяців вимагав у в’язня спочатку 5 тисяч гривень, а згодом – за сприяння в оформленні II групи інвалідності – ще 15 тисяч.

Через безвихідну ситуацію та залежність від медичного працівника, в’язень був змушений погодитися заплатити за необхідні йому лікування та групу інвалідності. До затримання лікар встиг отримати три чверті обумовленої суми – 15 тисяч гривень. Затримали його під час передачі чергового грошового траншу.

Наразі правоохоронці вирішують, яку міру запобіжного заходу обрати затриманому.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook