Новини
Інфраструктура

Один з мікрорайонів Хмельницького залишився без водопостачання

Масштабні ремонтні роботи запланували на сьогодні, 7 вересня, працівники комунального підприємства “Хмельницькводоканал”. Також комунальники пояснили, чому на водогонах обласного центру так часто стаються аварії.

Роботи, пов’язані з ремонтом запірної арматури, триватимуть, орієнтовно, з 10.00 до 17.00. В цей час без водопостачання залишаться всі мешканці мікрорайону Дубове, повідомили у водоканалі.

До слова, днями комунальники пояснили, чому на водогонах Хмельницького так часто стаються пориви, які призводять до відключення води то в одній, то в іншій частині міста.

Загальна протяжність водопровідних мереж у Хмельницькому – близько 700 км, з них потребують реконструкції 50%, які перебувають в аварійному та зношеному стані. Протяжність каналізаційних мереж — близько 400 км, з них потребують реконструкції 55%.

Скільки ще проіснують прокладені в землі труби, гарантувати не може ніхто, але щодня служба водопровідних мереж ліквідовує пориви на старих сталевих та чавунних трубах, – роз’яснили у комунальників.

Також у водоканалі розповіли, що найбільш активно водопровідні мережі прокладалися в 60-70 роки минулого сторіччя. Тому сьогоднішньою проблемою Хмельницького є те, що левова частка водогонів була збудована в дуже короткі терміни.

Цей допис – нагадування про те, що треба заплатити за воду. Це важливо, – наголосили у водоканалі.

Читайте також: У «Хмельницькгазі» нагадали про необхідність передати показання лічильників

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook