Новини
Інфраструктура

На дорогах Хмельницького побільшало ранкових заторів

Щодня, крім вихідних, починаючи з 9 години ранку Хмельницький стоїть у заторах. Особливо напружена ситуація на дорогах – у вересні, з початком навчального року. Саме з цим пов’язують збільшення «тягнучок» водії, які мають з чим порівнювати.

Зокрема, про це розповів журналістам каналу Суспільне Хмельницький таксист з 30-річним стажем Олег:

Першого вересня діти пішли в школу, багато замовлень, батьки доставляють дітей в дитячі садки, в школи.

Через затори, каже хмельничанин, ускладнюється і рух, і робочий процес його учасників:

Я за всіх таксистів зараз скажу: однозначно ми не можемо обслужити всіх пасажирів. Багато дуже замовлень, а ми просто-напросто не встигаємо. Ну, і люди запізнюються на роботу.

З 1 вересня навантаження на автошляхи міста дійсно збільшується, каже виконуючий обов’язки директора комунального підприємства з будівництва, ремонту та експлуатації доріг Віталій Засоренко.

Світлофори, як працювали, так і працюють в тому самому режимі. Деякі світлофорні об’єкти ми аналізуємо, вдосконалюємо їх роботу, змінюємо графік пропуску транспортних засобів, – каже посадовець.

На думку водіїв, зміна в роботі світлофорів справді може покращити ситуацію на дорогах.

Дослідити, чому такі затримки на світлофорах. Я виїжджаю напряму за місто – основна пробка біля газконтори. Тому треба це питання дослідити і виставити по іншому час затримок цих, – каже водій Євген.

Аби не стояти в заторах, Віталій Засоренко радить власникам автомобілів утриматися від виїзду без нагальної потреби. Не виключає запозичення досвіду країн Азії:

У великих містах вже застосовується практика виїзду транспортних засобів з парними і непарними номерами по якихось днях. Можливо, і колись і в нас це буде застосовано.

Наразі ж, за словами Віталія Засоренка, після моніторингу дорожньої ситуації в місті, за потреби, вкотре скоригують роботу світлофорів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook