Новини
Події

У Кам’янця-Подільського з’явився новий німецький побратим

Напередодні, 11 вересня, бургомістр Вісбадена Герт-Уве Менде та міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко підписали угоду про побратимство між двома містами.

Про встановлення нового побратимства було зроблено запис у «Золотій книзі столиці землі Вісбаден», повідомляють у міській раді.

Я дуже радий, що сьогодні ми змогли офіційно встановити побратимство між Вісбаденом та Кам’янцем-Подільським. Особливо в ці часи надзвичайно важливо, щоб ми працювали разом у різноманітних проектах, щоб уможливити прямі зустрічі між людьми різних культур під гаслом дружби, допомоги та симпатії один до одного, – заявив бургомістр Герт-Уве Менде.

З метою започаткування співпраці між двома меріями, делегація з Кам’янця-Подільського, яка наразі у Вісбадені, обміняється думками під час різноманітних переговорів.

Понад 30 років два міста пов’язані між собою через “Партнерську спілку Вісбаден-Ширштайн*Кам’янець-Подільський e.V.”. За ці три десятиліття було організовано незліченну кількість перевезень гуманітарної допомоги та зібрано пожертви на підтримку місцевих проектів.

Побратимство міст – це міст, який з’єднує культури, людей та ідеї. Вони є символом миру, співпраці та дружби. Наші два міста, хоч і географічно віддалені одне від одного, мають спільне бачення кращого майбутнього. Встановлення побратимських зв’язків дає нам можливість вчитися один в одного, обмінюватися досвідом і спільно працювати над проектами, які збагачують наші міста та їхніх мешканців, – продовжив Менде на церемонії.

Водночас міський голова Михайло Посітко зазначив, що міста Кам’янець-Подільський та Вісбаден пов’язує плідна, міцна та багаторічна дружба.

Наші міста мають багато спільного: історія, культура і, перш за все, люди, які дбають про справжні дружні стосунки між нашими містами в цей час. Ми віримо, що співпраця між Кам’янцем-Подільським та Вісбаденом може призвести до важливих обмінів та надзвичайних можливостей для розвитку. Разом ми можемо зробити наші міста кращими місцями для життя, роботи та відпочинку. Ми бачимо потенціал у нашому партнерстві і віримо, що воно буде взаємовигідним, – зауважив мер.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook