Новини
Спорт

«Золото» на «Іграх нескорених» завоював військовий Олександр Маковей з Хмельницького

Днями збірна України розпочала виступи на Invictus Games 2023 (“Іграх нескорених”), що стартували в німецькому Дюссельдорфі. У перший день змагань військовий з Хмельницького Олександр Маковей виборов “золото” у штовханні ядра серед чоловіків у класі IF8.

Наш земляк, який захищає Україну з 2014 року, є володарем Орденів за мужність усіх ступенів і переніс низку операцій через бойові поранення, успішно представляє нашу країну на міжнародній спортивній арені та навіть очолює збірну. В Німеччині його підтримує родина: дружина та двоє дітей.

Саша Маковей завойовує перше місце та золото для України зі штовхання ядра у категорії IF8 з результатом 10.40 на Invictus Games Düsseldorf 2023! Це просто надрезультат! Сашо, вітаємо! Ми знаємо, як впевнено ти йшов до цієї мети! Слава Україні!пишається Олександром уся команда “Нескорених”.

Детальніше про нашого земляка читайте у нашому матеріалі.

Отже, за підсумком першого дня українці завоювали шість медалей: одне “золото”, три “срібла” та дві “бронзи”. У другий день Ігор Нескорених-2023 Україна здобула 4 медалі, серед яких одне “золото”, одна “бронза” та два “срібла”. Загалом “синьо-жовті” мають уже вісім медалей: дві золоті, чотири срібні та дві бронзові.

Сьогодні, у третій день змагань, продовжуємо вболівати за наших земляків, бо вони роблять просто неможливе. Якщо ви в Україні або будь-якому іншому куточку світу, дивіться пряму трансляцію змагань на сайті Суспільне спорт: https://suspilne.media/sport/invictus-games/.

Змагання триватимуть до 16 вересня. У них візьмуть участь близько 600 атлетів із 22-х країн. Україна дебютувала на Іграх нескорених 2017 року. Це четвертий виступ для нашої збірної на турнірі.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook