Новини
Надзвичайні події

Працівників ритуальної служби у Хмельницькому звинуватили у викраденні тіла померлої жінки

Повідомлення про те, що у Хмельницькому з моргу нібито викрали тіло померлої людини, з’явилося вчора в одному з місцевих телеграм-каналів. Протягом дня журналісти повідомляли потроху подробиці резонансної новини, а увечері розповіли усю історію.

Спочатку журналістів повідомили, що померлу забрали працівники ритуальної служби, однак при цьому не надали усіх необхідних документів. Потім, зі слів директорки Хмельницького обласного паталогоанатомічного центру Лілії Синчишеної, стало відомо, що працівники однієї з місцевих ритуальних служб не доставили тіло для проведення експертизи, а одразу завезли у ритуальну службу. Згодом повідомлялося про те, що жодних причин підозрювати ритуальну службу у неправомірних діях не було – померла жінка пішла з життя у літньому віці, всі необхідні документи у рідних були.

Попри це, у викраденні тіла літньої хмельничанки директорка патологоанатомічного центру звинуватила ритуальну службу. Мовляв, ті не мали жодного права надавати родині послугу у вигляді зберігання померлої.

Маючи договір з різними лікувальними закладами про те, що вони доставляють тіла до нас після смерті такої особи в закладі, вони це тіло дорогою, самовільно, забрали до себе. Я не знаю, як це трактує законодавство, але в моєму розумінні, якщо хтось, відповідно до договору, взяв на себе зобов’язання транспортувати тіло з пункту А в пункт Б і дорогою завіз це тіло до себе в заклад, може, ви знаєте, як це трактується, крім, як крадіжка? – поцікавилася у журналістів каналу Перший Подільський директорка КНП  «Хмельницький обласний патологоанатомічний центр» Лілія Синчишена.

Приїзд поліції у ритуальну службу з проханням надати пояснення став шоком не лише для дирекції бюро, а й для рідних померлої.

Їй вже 85 років, і прогнозів на якесь покращення не було. Вона померла сьогодні зранку (події відбувалися вчора, 14 вересня – ред.), одразу приїхали сюди, в ритуальну службу, звернулися до них, що ми хочемо скласти договір на всі послуги, – розповіла донька померлої жінки Валентина.

За словами рідних, за лікарськими висновками жодних експертиз проводити не потрібно. Відтак тіло вирішили залишити на безкоштовне зберігання у ритуальній службі.

Якщо людина не потребує розтину, значить, її можуть або забрати додому, або звернутися в будь-яку ритуальну службу, яка нам всі ці послуги надасть. При цьому, я знаю, що той морг, в який ніби мали везти, у них є ще додаткові розцінки. За що я маю платити? – прокоментувала донька померлої.

Спростовують обвинувачення і працівники ритуальної служби.

Є лікарське заключення про смерть, ніякої експертизи не потребує тіло, є свідоцтво про смерть, видане РАЦСом, є свідоцтво про поховання. Те, що вказала начальниця моргу, це є абсолютна брехня. Напевно, комусь я став трошки поперек горла або комусь я заважаю. Тому її дії мені невідомі, – прокоментував ситуацію директор ритуальної служби Микола Козловський.

Правоохоронці на місці взяли пояснення як у працівників бюро, так і в родичів померлої.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook