Новини
Надзвичайні події

Росіяни намагалися атакувати Хмельниччину 17 ударними безпілотниками

Нічна повітряна тривога для Хмельницької області тривала трохи менше, ніж дві години, проте доставила мешканцям області чимало хвилювань. Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, всі випущені росіянами ударні безпілотники Shahed рухалися в напрямку Хмельниччини. Всі безпілотники було збито силами ППО.

Під час повітряної тривоги на Хмельниччині не один раз пролунали вибухи. Роботу ППО підтвердила влада області.

За інформацією моніторингових каналів, ймовірною метою повітряної атаки був Старокостянтинів. Про звуки вибухів місцеві телеграм-каналів повідомляли також.

У ранковому зведенні Повітряні сили ЗСУ повідомили про пуски 17 ударних Shahed-136/131, які запускали з південно-східного напрямку (безпілотники летіли з Приморсько-Ахтарська – через Херсонську, Миколаївську та Вінницьку області). По маршруту руху БПЛА відпрацьовувала ППО. Також у ПС ЗСУ повідомили, що всі запущені “шахеди” різними маршрутами рухалися на Хмельниччину. Всі 17 ударних дронів було збито.

Прокоментував нічну атаку по Хмельниччині речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат:

Знову атакована Хмельниччина. Зрозуміло, що шукає ворог, – шукають, де командувач сховав наші бомбардувальники після подій, які відбувалися нещодавно в нашому морі біля Криму. Ця тактика не є новою. Втім, цього разу ворог дещо змістив час.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook