Новини
Кримінал

Директор хмельницької ритуальної служби звинуватив начальницю паталогоанатомічного центру у корупційних схемах

От уже кілька днів поспіль тривають баталії з приводу, так би мовити, викрадення тіла померлої жінки у Хмельницькому. Спочатку директорка Хмельницького обласного паталогоанатомічного центру Лілія Синчишена звинувачувала працівників однієї з місцевих ритуальних служб у крадіжці тіла 85-річної хмельничанки. Тепер же директор цієї ритуальної служби Микола Козловський звинуватив начальницю паталогоанатомічного центру в участі у корупційних схемах.

Нагадаємо, що Лілія Синчишена звинуватила працівників однієї з місцевих ритуальних служб у крадіжці тіла 85-річної хмельничанки з лікарні, в якій померла жінка. Лілія Синчишена наполягає, що по закону працівники ритуальної служби мали б доставили тіло в паталогоанатомічний центр для проведення експертизи. За словами рідних померлої, за лікарськими висновками жодних експертиз проводити не потрібно було. Відтак тіло вирішили залишити на безкоштовне зберігання у ритуальній службі.

Натомість директор ритуальної служби Микола Козловський сказав своє слово у цій історії. Він поширив у соцмережах відео, на якому спільно з представниками поліції вимагає від посадової особи видати тіло померлої для подальшого поховання, а начальниця перешкоджає цьому.

Також він звинуватив начальницю Хмельницького обласного паталогоанатомічного центру Лілію Синчишену в участі у корупційних схемах, зазначивши, що у цьому комунальному підприємстві проводять не тільки розтини померлих, але і збереження з інших лікарень, які не потребують чи потребують розтину, за що вимагають 4000 грн без надання офіційно чеку. Директор ритуальної служби наголошує, що дії керівництва патанатомічного центру підпадають під статтю 189 кримінального кодексу України “Вимагання” та статтю 364 “Зловживання владою або службовим становищем”.

ПРОШУ МАКСИМАЛЬНОГО РОЗГОЛОСУ

ПОВІДОМЛЯЮ ВСЬОМУ СУСПІЛЬСТВУ ТА ЖУРНАЛІСТАМ, Я НЕ БУДУ І НЕ ЗБИРАЮСЬ ПРИЙМАТИ УЧАСТІ У КОРУПЦІЙНИХ СХЕМАХ, ЯКІ СТВОРИЛИ КНП”ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАТОЛОГОАНАТОМІЧНИЙ ЦЕНТР” ЗА ЯКИМ СТОЇТЬ НАЧАЛЬНИЦЯ СИНЧИШИНА Л.В

НА ВІДЕО Я І ПРЕДСТАВНИКИ ПОЛІЦІЇ ВИМАГАЮТЬ ВІД ПОСАДОВОЇ ОСОБИ ВИДАТИ ТІЛО ПОМЕРЛОЇ ДЛЯ ПОДАЛЬШОГО ПОХОВАНННЯ, НАЧАЛЬНИЦЯ ПЕРЕШКОДЖАЄ І НЕ ВІДАЄ ПОМЕРЛИХ!

Ну що ж друзі, бачу деяким особам, які працють на державних посадах так і не дійшло, як мають працювати!

А тепер детально, я багато років працюю в галузі похоронної справи, але такої наглості та безлюдяності від керівництва КНП”ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАТОЛОГОАНАТОМІЧНЕ ЦЕНТР” не бачив всі ці роки.

Я хочу пояснити, що в даному комунальному підприємстві проводять не тільки розтини померлих, але і збереження з інших лікарень, які не потребують чи потребують розтину і за ці послуги вимагають 4000грн без надання офіційно чеку. Але цікаво те, що згідно наказу затвердженим МОЗ України: про патологоанатомічний розтин, їм повертають державні кошти, при цьому вони продовжують вимагати від людей ті самі 4000грн.

І це при всьому тому, що при розтину згідно наказу МОЗ “Про затвердження Порядку проведення патологоанатомічного розтину” номер 1877 від 6.09.21. вони мають підготовити тіло до поховання, а саме вдягнути, омити і видати в належному стані родині , або особам на законних підставах.

Значить, що ми маємо на сьогоднішній день, фактично патанатомічний центр комунальної власності, вимагає від представників ритуальних фірм щоб ті їм заносили 4000грн, а якщо ні то люди мають прийти і самі одягати свого родича. Забрати і зробити це вдома або в інших ритуальних службах,які мають відповідні камери збереження не дозволяють, а утримують тіло у себе і закривають двері, бо їм не занесли хабар.

На свої послуги у вигляді 4000грн ніяких чеків не надають, тим самим процвітає корупція в даному закладі і зневажливе відношення до родини.

Я хочу наголосити , що дії керівництва патанатомічного центру підпадають під статтю 189 кримінального кодексу України вимагання та статтю 364 „Зловживання владою або службовим становищем”. Я готовий дати коментар офіційно у вигляді відеозверення.

Також я готовий за власні кошти надавати безкоштовне одягання та зберігання померлого родині , які цього потребують. Аби тільки поставити цих мерзотників, вимагачів на місце. Я готовий йти до кінця, ви вже поперек горла. Скільки можна морально виснажувати родичів, коли вони відмовляються платити і при цьому змушувати їх одягати померлих родичів самостійно, – йдеться в дописі на сторінці у фейсбуці Миколи Козловського.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook