Новини
Бізнес

Гречка на Хмельниччині подешевшала втричі

Зниження цін на одну з найзатребуваніших круп, яка завжди чомусь в пріоритеті в українців під час форс-мажорних ситуацій, експерти пояснюють гарною врожайністю гречки на Хмельниччині. Як не дивно, задоволені зниженням цін і продавці, адже, кажуть, це збільшує клієнтську базу.

Гречка була 95-100 гривень, це було найдорожче рік тому. А протягом цього року ціна почала падати. І вже знизилася до таких країв, що на нинішній день купляють всіх, хто хоче і не хоче, – розповідає продавчиня на ринку у Хмельницькому Лариса.

За словами пані Лариси, влітку гречка ще коштувала 45 гривень за кілограм, а тепер ціна знизилася до 35. За оцінками відвідувачів ринку, за недовгий час крупа здешевшала майже удвічі. Господині згадують ціни у 50-60 гривень, тож гречка за 35 – це, кажуть, майже задурно.

Проте, попереджають журналісти каналу Перший Подільський, вже за два місяці ситуація може змінитися. І, як завжди взимку, гречка на ринку може здорожчати. Принаймні, такі припущення роблять покупці на ринку.

Я так думаю, що напевно, що вона, подорожчає до 60 гривень, – спрогнозувала хмельничанка Ірина.

Продавчиня Наталя каже: якщо електроенергія буде дорожчати, то, відповідно, і гречка, разом з усіма іншими продуктами стане дорожчою також:

На скільки – не можу сказати, але трохи – так. Поступово, потроху, до того ж будуть вичерпувати запаси.

Але містяни не засмучуються і знають, що будуть її купувати, бо вирощена вона на рідних полях Хмельниччини. Дешева чи дорога, біла чи червона – не важливо. Хмельничани знають і розуміють користь цієї крупи. Тож готові купувати та подавати смачні страви до сімейного столу, незалежно від ціни.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook