Новини
Інфраструктура

40-річний міст ремонтують неподалік Хмельницького

В рамках експлуатаційного утримання, Служба відновлення у Хмельницькій області системно ремонтує аварійні штучні споруди під час воєнного стану, щоб не допустити ускладнень руху транспорту на державних дорогах. Йдеться про мости, шляхопроводи та водопропускні труби, які мають критичне значення для збереження безпечного проїзду автошляхами.

У зв’язку зі значною зношеністю за понад 40 років експлуатації, було вирішено привести до належного стану 12-метрову мостову переправу через став річки Вовчок у селі Михайлівка, Розсошанської сільської громади Хмельницького району.

За інформацією Служби відновлення та розвитку інфраструктури, в рамках ремонту вже проведене відновлення кам’яної кладки берегових та проміжних опор та оштукатурювання місць відновлення цементним розчином. На одній з берегових опор має влаштуватись пояс фундаменту з бетону, підсилений армуванням в опалубці.

Про те, що міст потребував термінового ремонту, свідчить те, що на підходах до нього утворились розмиви, що могли б спричинити руйнування конструкції двох опор, та, як наслідок, частини конструкції мосту.

Минулого тижня підрядник облаштовував просторовий каркас армування поясу фундаменту, а також кам’яну кладку на продовжені відкрилка берегової опори для упору та підсипки ґрунту у відкіс підходу до мосту в місці розмиву.

Окрім підсилення опор та укріплення відкосів насипу на підходах до штучної споруди, також у планах:

  • влаштування відсутнього з однієї сторони перильного огородження;
  • розчищення наносу ґрунту та бруду з мостового полотна, тобто проїзної частини.

Крім того, як повідомили у шляховиків, на підходах до мосту встановлено дорожні знаки 3.15 та 3.16 з показниками обмеження загальної маси транспортних засобів та навантаження на одну вісь.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook