Новини
Суспільство

Що таке страхування КАСКО і як обрати страховку

Добровільне страхування авто, або КАСКО, охоплює широкий спектр страхових ризиків, починаючи з дрібних ушкоджень, отриманих під час невдалого паркування, і закінчуючи повним знищенням чи викраденням транспортного засобу. Цей вид поліса найповніше захищає інтереси власника автомобіля. Хоча вартість КАСКО вища, ніж ціна на обов’язкову автоцивілку, його наявність надає додаткові гарантії.

КАСКО відрізняється від ОСЦПВ не лише тим, що є добровільним та власник авто не буде покараний за відсутність такого договору. Основна відмінність полягає в тому, що поліс ОСЦПВ дає гарантії захисту відповідальності автовласника перед постраждалими в ДТП. Це означає, що компенсація виплачується лише потерпілій стороні, якщо аварія сталася з вини застрахованої особи. За договором КАСКО компанія відшкодовує витрати на ремонт автомобіля власника страховки, незалежно від умов настання страхового випадку.

Принцип роботи страхування КАСКО

Повне КАСКО забезпечує власникам транспортних засобів виплати на ремонт автомобіля в разі настання страхового випадку. Наприклад, у тому разі якщо станеться аварія та транспортний засіб отримає суттєві пошкодження, водієві потрібно лише повідомити свою страхову компанію про те, що сталося. Далі на сертифікованій станції технічного обслуговування буде проведено оцінку збитків для повного відновлення автомобіля. Усі витрати, зокрема за евакуацію в разі потреби, бере на себе страхова компанія.

Дуже важливо зазначити, що поліс КАСКО, оформлений у надійній компанії, містить у собі великий список страхових ризиків, серед яких:

  • дорожньо-транспортні пригоди. І при цьому немає значення, хто був винуватцем аварії на дорозі;
  • стихійні лиха;
  • пожежі та затоплення;
  • пошкодження окремих деталей злочинниками.

Однією з важливих переваг КАСКО є гарантоване відшкодування власнику повної вартості автомобіля в разі викрадення або неможливості провести ремонт.

Чинники, які впливають на вартість КАСКО

Ціна поліса КАСКО формується індивідуально для кожного клієнта та залежить від таких факторів:

  • ринкової вартості автомобіля та його віку;
  • місця реєстрації авто;
  • розміру франшизи;
  • переліку додаткових послуг, що включені до страховки.

Багато автовласників цікавляться можливістю економії при покупці поліса з франшизою. Нагадаємо, це та сума, яка не підлягає відшкодуванню з боку страхової компанії. Наявність франшизи може знизити вартість страховки та звільнити водія від необхідності звертатися до страхової компанії через незначні пошкодження.

Проте варто пам’ятати, що в будь-якому разі вартість страховки буде набагато меншою, ніж сума можливого відшкодування.

Як обрати надійну страхову компанію для захисту власного авто

Укладання договорів КАСКО, як і інших видів страхування, доступне лише тим страховим компаніям, які мають відповідну ліцензію. Враховуючи, що відшкодування за цим видом договору передбачає значні суми, важливо, щоб ця організація мала достатні активи для виконання своїх зобов’язань. Тому вибір компанії для оформлення поліса КАСКО потребує ретельного розгляду. Це необхідно, щоб у разі настання страхового випадку страхувальник не зустрівся з затримками виплат і щоб розмір відшкодування відповідав очікуванням.

Серед важливих критеріїв вибору компанії для страхування є наступні:

  • оцінка репутації. Для цього потрібно подивитися профільні рейтинги, щоб дізнатися, які з організацій мають високий статус;
  • якість обслуговування клієнтів. Необхідно перевірити, як працює страховик. Важливо, щоб можна було звернутися до компанії в будь-який час у разі потреби.

Відмінні умови своїм клієнтам пропонує страхова компанія «Арсенал Страхування». Вона займає провідні позиції в Україні. Ця організація пропонує різноманітні страхові продукти, що дозволяє обрати найвигідніший варіант. Компанії довіряють понад 350 тисяч клієнтів по всій Україні, яких приваблюють європейські стандарти обслуговування. СК «Арсенал Страхування» здійснює близько 3 млн грн виплат щодня. Це є показником її фінансової стійкості та стабільної роботи. Завдяки своїй роботі вона входить у топ-3 за рейтингом TOP Insurance.


Реклама
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook