Новини
Офіційно

У Департамент природних ресурсів та екології Хмельниччини призначили нову заступницю директора

Наказ першого заступника начальника Хмельницької ОВА щодо звільнення попереднього заступника директора Департаменту – начальника управління захисту довкілля, оцінки впливу на довкілля, використання природних ресурсів Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької ОВА було підписано в останній день серпня. За два тижні очільник області підписав новий наказ – щодо призначення нового заступника директора.

Звільнення з посади Володимира Дідуха пов’язане з корупційним скандалом. Посадовця засудили за хабар за сприяння у видачі дозволу на викиди в повітря. За отримання неправомірної винагороди Володимир Дідух погодився заплатити 42,5 тисячі гривень штрафу.

У листопаді 2022 року Дідух надав представниці підприємства “Поділля-Тепло-Інвест” обмежений список установ, в яких можна виготовити проєктно-дозвільну документацію для отримання дозволу. Вона звернулася до ПП “Еванте”, однієї з фірм у списку, яка вимагала 50 тисяч гривень за розробку документів, а саме 5 тисяч гривень – перевести на рахунок компанії, а решту – віддати готівкою. Наприкінці березня представниця передала 20 тисяч грн, а вже 13 квітня керівник “Еванте” передав з цієї суми Дідуху 6 тисяч гривень. Наступного дня після цього дозволи на викиди забруднюючих речовин були підписані. В процесі слідства Дідух уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, яку затвердив суд та погодився заплатити 42,5 тисячі гривень штрафу. Також суд постановив скасувати рішення про відсторонення чиновника від посади, повідомляє сайт ЕкоПолітика.

Попри це, посадовця таки звільнили за згодою сторін.

У наказі від 14 вересня, підписаному Сергієм Тюріним, йдеться про призначення на місце Володимира Дідуха Ірини Кліпацької:

  1. Призначити з 15 вересня 2023 року КЛІПАЦЬКУ Ірину Анатоліївну на посаду заступника директора – начальника управління захисту довкілля, оцінки впливу на довкілля, використання природних ресурсів Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької обласної державної адміністрації до призначення на цю посаду переможця конкурсу або до спливу дванадцятимісячного строку після припинення чи скасування воєнного стану.
  2. Взяти до уваги, що 01 грудня 2021 року Ірині Кліпацькій присвоєно шостий ранг державного службовця.

Як йдеться на офіційному сайті Хмельницької ОВА, до призначення Ірина Кліпацька працювала начальницею управління економіки природокористування, планування роботи, заповідної справи, зв’язків з громадськістю моніторингу та поводження з відходами.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook