Новини
Екологія

Загибель майже тисячі рибин підтвердили рибоохоронці на Хмельниччині

Факт замору 912 рибин зафіксували працівники Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області.

4 вересня поблизу сіл Сахнівці та Красносілка Старокостянтинівської ОТГ Хмельницького району представники Хмельницького рибоохоронного патруля спільно з інспекторами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, спеціалістами Держпродспоживслужби та працівниками відділу поліції № 1 Хмельницького РУП ГУНП у Хмельницькій області провели обстеження ділянки річки Случ.

У результаті обстеження водойми зафіксовано загибель 912 екземплярів водних біоресурсів, а саме: 256 карасів сріблястих, 212 краснопірок, 177 пліток, 152 верховодки (уклії), 104 окуня, 5 коропів, 4 щуки, 2 раки.

При обстеженні водного об’єкта встановлено, що водне плесо ріки сірого кольору та каламутне. На поверхні водойми забруднень, візуально, не виявлено, – повідомили у пресслужбі Хмельницького рибоохоронного патруля.

Також спеціалістами Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та спеціалістами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області відібрано проби води в місцях загибелі риби для проведення лабораторних досліджень.

Висновок про те, що стало причиною загибелі водних біоресурсів фахівці нададуть після результатів проведення лабораторних досліджень. Рибоохоронці і надалі будуть відстежувати ситуацію на водоймі.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян повідомляти про усі виявлені факти загибелі водних біоресурсів на «гарячу лінію» Хмельницького рибоохоронного патруля: (068) 384-98-10.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook