Новини
Офіційно

Післявоєнне відновлення та розвиток регіону обговорили у Хмельницькому

Вчора, 28 вересня, під керівництвом першого заступника начальника ОВА Сергія Тюріна відбулося засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва Хмельницької області. До обговорення долучилися заступники начальника ОВА Сергій Ткачук та Володимир Юр’єв, директорка Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Катерина Савчук, регіональний координатор ПРООН у Хмельницькій області Третяк Вячеслав, керівники окремих структурних підрозділів ОВА, начальники РВА та інші запрошені.

Розпочинаючи спілкування Сергій Тюрін зазначив, що Регіональний офіс міжнародного співробітництва Хмельницької області – це консультативно-дорадчий орган при ОВА, який є ключовим вікном для міжнародних партнерів, що прагнуть працювати у регіоні, а також інформаційно-аналітичний майданчик для супроводження проєктів та координації міжнародного співробітництва між усіма сторонами, що представлені в області.

Він додав, що основна діяльність Офісу буде спрямована на координацію, моніторинг та аналіз потреб регіону, а також організацію міжнародного співробітництва для забезпечення сталої роботи економіки та її відновлення у разі необхідності.

Хмельниччина на сьогодні не зазнала таких серйозних руйнувань у порівнянні з іншими регіонами нашої країни і є тиловою областю, яка стала гуманітарним хабом, через який перемістилось понад 500 тисяч осіб, понад 80 тисяч залишились на постійній основі. Тому залучення міжнародної допомоги вкрай необхідно не тільки для забезпечення ВПО житлом, медичною допомогою, ліками, продуктами, але й для післявоєнного відновлення, розвитку економіки, інфраструктури та регіону в цілому, – наголосив перший заступник начальника ОВА.

Під час засідання обговорили ключові аспекти діяльності Регіонального офісу, його завдання, основні напрямки та формат подальшої роботи. Серед іншого учасники заслухали доповіді про співпрацю з міжнародними організаціями та реалізацію в області Швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України» (UCORD) та реалізацію в області проєкту міжнародної технічної допомоги «Посилене партнерство для сталого відновлення» (ПРООН).

До слова, Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОВА


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook