Новини
Культура

У Хмельницькому знімають короткометражне кіно про дітей

Команда дитячого міжнародного кіножурналу «Bayki» завітала до Хмельницького з метою створення стрічок, які розповідають про життя та пригоди юних мешканців міста.

Діяльність проєкту через зйомки короткометражних фільмів за участі юних акторів, в першу чергу, має на меті реабілітацію дітей, які постраждали від війни.

У зйомках задіюємо діток місцевих та ВПО, аби соціалізувати їх у нових містах, адаптувати та налагодити їх психо-емоційний стан після пережитих подій (або окупація, або зона бойових дій). Також є діти, чиї батьки зараз у ЗСУ захищають нашу державу. Віримо у світле майбутнє наших дітей та допомагаємо додати яскравих фарб у їхнє таке непросте дитинство, – коментує програмна директорка проєкту Вікторія Демченко-Горінова.

Сам дитячий журнал «Bayki» був заснований десять років тому у Донецьку. Як зазначає Вікторія Демченко-Горінова, саме війна витіснила «Bayki» з рідного дому, а повномасштабне вторгнення – з Півдня та Сходу України. Так, в результати агресії ворога представництва журналу припинили свою діяльність у Херсоні, Миколаєві, Одесі.

Після Донецька журнал переїхав до Запоріжжя, з якого мережа розгалужувалась по країні. Сьогодні, пані Вікторія, яка сама півтора року тому евакуювалась з палаючого Херсона, зазначає, що проєкт продовжує ширитися відносно спокійними регіонами країни. Так, проживаючи наразі у Тернополі, програмна директорка проєкту відкриває нові кіномайданчики у Хмельницькому, Івано-Франківську, Львові та Чернівцях.

Крім соціально-реабілітаційної функції міжнародного кіножурналу «Bayki», команда велику увагу приділяє популяризації та розвитку україномовного контенту. Креативні зйомки допомагають дітям покращити свої акторські здібності, розкрити свій талант, малеча стає впевненішою у собі та дізнається секрети кінематографа.

За підтримки засновника проєкту Олександра Молодцова та режисера Володимира Бобінського, а також сценаристів, композиторів, монтажерів, операторів та звукорежисерів відкрився для проєкту і Хмельницький.

Перший етап зйомок відбувався у Хмельницькому з 22 по 24 вересня. У минулу суботу, 23 вересня, в тому числі у залах Хмельницького обласного художнього музею. У музеї були створені дві кінокартини: «Я не з ними!!!» та «Заради Тік-тока».

Своїх акторів журнал знаходить через соціальні мережі – сторінку в інстаграм. Наступні зйомки у Хмельницькому відбудуться наприкінці жовтня, з 28 по 30.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook