Новини
Новини ОТГ

На Хмельниччині відкрили Стелу Пам’яті загиблих воїнів (ФОТО)

Напередодні, 29 вересня, у селищі Антоніни у Хмельницькому районі відбулося урочисте відкриття пам’ятного комплексу борцям за волю і незалежність України зі світлинами полеглих воїнів-земляків та Стелли пам’яті.

Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

Тринадцять захисників втратила наша громада. Кращі з кращих, які першими піднялися на захист цілісності та незалежності держави і до кінця виконали свій чоловічий обов’язок – бути захисником та оборонцем своєї родини, своєї держави, – йдеться в дописі.

Вшанувати пам’ять Героїв прийшли їхні рідні, близькі, друзі, представники влади та духовенства, працівники установ та організацій, військові та жителі громади. Схиливши голови в хвилині мовчання усі присутні віддали шану світлій пам’яті воїнів, загиблих у боротьбі за свободу та єдність України.

До присутніх звернувся очільник громади Анатолій Оцалюк.

Ми відкриваємо Стеллу пам’яті Героям, які віддали життя за Україну. Сьогодні кожен житель і гість нашої громади, дивлячись на ці світлини, бачить, яка ціна нашої незалежності. Щоб ми не сказали сьогодні, але біль втрати для батьків, для дітей, для братів і сестер, для всіх рідних – ніколи не загоїться… Напевно, в Україні сьогодні немає жодної родини, котру б не торкнулася війна. Ми повинні низько вклонитися тим, хто віддав за нас своє життя. Вони назавжди залишаться в пам’яті людській – в нашій пам’яті. Вдивляючись в очі наших загиблих захисників, ми ніби чуємо їхні слова: «Працюй, єднайся, будь сильним, борись, бо ми боролися, хай будуть наші жертви недаремні. Тому прошу всіх українців – єднаймося, і перемога буде за нами! – звернувся до присутніх очільник громади Анатолій Оцалюк.

Настоятель храму святого Великомученика Димитрія Солунського – Андрій Миколів відслужив панахиду за загиблими воїнами та освятив меморіал. У спільній молитві присутні молилися за душі спочилих Героїв, просили у Всевишнього захисту для України і осиротілих родин, не приховували сліз від того душевного болю, якого завдала українцям ця війна.

На знак пам’яті і вдячності Героям присутні поклали квіти до підніжжя відкритої стели захисникам, пам’ять про котрих має жити у наших серцях вічно.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook