Новини
Інфраструктура

За 3 місяці протяжність пошкодженого бар’єрного огородження на автошляхах Хмельниччини склала понад 357 погонних метрів

Дорожники фіксують пошкодження засобів організації дорожнього руху внаслідок ДТП. Від червня 2023 року загальна протяжність пошкодженого бар’єрного огородження на автошляхах державного значення Хмельницької області становить більше 357 погонних метрів.

Загалом, за зареєстрованими актами фіксації пошкоджень засобів ОДР, сума збитків, завданих державі внаслідок протиправних дій недобросовісних водіїв складає понад 990 тис. грн.

Підрядні дорожні організації в оперативному режимі поновлюють/замінюють зіпсовані елементи “відбійника”, аби убезпечити водіїв від потенційної небезпеки з’їзду з проїзної частини та покращити умови для руху транспорту.

Причинами пошкоджень елементів облаштування доріг та штучних споруд на них внаслідок ДТП, найчастіше стають такі порушення Правил дорожнього руху, як недотримання безпечної швидкості руху, порушення правил випередження чи обгону тощо.

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури області наголошують: якісна, відремонтована дорога з рівним покриттям не робить з Вас досвідченого пілота ралійного авто, який може з легкістю впоратися з раптовими дорожніми складнощами. І звертаються з вимогою неухильного дотримання ПДР, просять дбайливо ставитися до державного майна, усіляко сприяти його збереженню, запобігаючи виникненню дорожньо-транспортних пригод.

У разі виявлення пошкоджень чи викрадення технічних засобів організації дорожнього руху на автодорогах державного значення регіону, необхідно невідкладно інформувати Службу відновлення у Хмельницькій області та правоохоронні органи для оперативного реагування.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook