Новини
Кримінал

Суд у Хмельницькому оштрафував жінку, яка за 7 тисяч доларів допомогла ухилянту

Хмельницький міськрайонний суд визнав винною у зловживанні впливом мешканку Хмельниччини за оформлення медичної довідки за гроші для студента-ухилянта від мобілізації.

Як свідчить вирок суду, 39-річна обвинувачувана має сплатити штраф у 42,5 тисячі гривень.

Усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, за 7 000 доларів США жінка пообіцяла студенту вплинути на посадових осіб неврологічного відділення Хмельницької обласної лікарні та Хмельницького обласного серцево-судинного центру, які уповноважені для прийняття рішення щодо отримання медичної документації про неможливість проходження служби в Збройних силах України за станом здоров`я.

Злочинницю затримали правоохоронці під час зустрічі з клієнтом та порушили проти неї кримінальне провадження. В суді її визнали винною у пред`явленому обвинуваченні за ч.2 ст.369-2 КК України та призначили їй покарання у виді штрафу в розмірі 2500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 42500 (сорок дві тисячі п`ятсот) гривень. На користь держави стягнули процесуальні витрати за проведення експертизи в розмірі 2868 (дві тисячі вісімсот шістдесят вісім) грн.

Вирок суду ще не вступив у законну силу, на нього протягом тридцяти днів сторонами ще може бути подана апеляційна скарга. Однак обвинувачена і прокурор вже підписали угоду.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook