Новини
Події

Другий етап проєкту «Поліцейський офіцер громади» стартував на Хмельниччині

Пілотним став Кам’янець-Подільський район, де відтепер в усіх 15 тергромадах (330 населених пунктів з населенням понад 260 тисяч осіб) працюватиме 59 шерифів. Завдяки сучасним автівкам, які в рамках реалізації проєкту вони отримали від міжнародних партнерів, поліцейські офіцери громад будуть високомобільними і оперативно прибуватимуть навіть у найвіддаленіші куточки області.

У 2019 році Хмельниччина була однією із перших областей, яка приєдналася до пілотного проєкту «Поліцейський офіцер громади». З того часу кількість громад, які прагнули мати свого шерифа, стрімко зростала.

Нещодавно область перейшла до реалізації другого етапу цього проєкту, згідно з яким всі посади дільничних обіймуть поліцейські офіцери громади із ширшими повноваженнями. До цих повноважень додасться безпека дорожнього руху, контроль у сфері дозвільної системи, ювенальна превенція. Громадянам не потрібно буде їхати в райцентр, щоб звернутися із заявою чи отримати інші поліцейські послуги. Шериф завжди буде в громаді та завдяки високомобільній автівці прибуватиме на виклики за лічені хвилини.

Кам‘янеччина стала першим районом області, який повністю перейшов на обслуговування поліцейськими офіцерами громад. У райцентрі відбулось офіційне вручення їм автівок, які Нацполіція отримала від міжнародних партнерів.

Поліцейські офіцери громад отримали ключі від 45 автівок «Renault Duster» та помпові рушниці.

Перехід на повне обслуговування території поліцейськими офіцерами громад в області триватиме, повідомили у поліції Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook