Новини
Інфраструктура

Сім нових світлофорних об’єктів увімкнули на трасі міжнародного значення на Хмельниччині

Спочатку на трасі М-30, на відрізку, що сполучає Летичівщину із Вінниччиною, запрацювало зовнішнє освітлення, а наступного дня увімкнулися 7 нових світлофорних об’єктів. У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області зазначають: тепер рух трасою буде безпечнішим як для автомобілів, так і для пішоходів.

За інформацією Служби відновлення, ділянка траси М-30, відремонтована у 2020-2022 роках, була добре обладнана усіма необхідними засобами організації дорожнього руху та орієнтування на проїзній частині. Це, зокрема, дорожні знаки, бар’єрне огородження, горизонтальна дорожня розмітка зі світлоповертаючими елементами на них. разом з тим, судячи зі звернень учасників руху, потреба у додатковому освітленні траси все ж була. Хоча б тому, що світловий день зменшується.

Тож днями на відрізку міжнародного маршруту М-30, від села Голосків до адміністративної межі з Вінницькою областю, почало повноцінно функціонувати зовнішнє дорожнє освітлення.

Попереду у підрядників – кінцеві налаштування та увімкнення освітлення на 14 ділянках.

Сумарна протяжність освітлених відрізків автодороги тут становить 17,765 км, на яких встановлено 710 електроопор з 757 світильниками,конкретизували у Службі відновлення.

Також шляховики нагадали, що введення в експлуатацію зовнішнього дорожнього освітлення та світлофорів – це передостанній етап перед повноцінним введенням в експлуатацію 40,82 км ділянки автошляху М-30 Стрий – Ізварине, відремонтованої турецьким підрядником за кошти міжнародних фінансових організацій в рамках Програми підвищення безпеки дорожнього руху на міжнародних маршрутах.

Вчора на цій же трасі запрацювали 7 світлофорних об’єктів: 1 в селі Голосків (з кнопковим перемиканням світло-кольорового оповіщення) та 6 – у селищі міського типу Летичів (з автоматичним перемиканням світло-кольорового оповіщення).

Загалом на вказаній ділянці підрядниками встановлено 63 транспортних та 48 пішохідних світлофори, – повідомили у Службі відновлення.

Також у шляховиків анонсували, що найближчим часом між селами Вербка та Дяківці, повноцінно запрацює ще одна система динамічного зважування в русі великовагового транспорту Weight-In-Motion.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook