Новини
Суспільство

Хмельничанка облаштувала притулок для тварин у власній квартирі

У звичайній квартирі однієї з п’ятиповерхівок Хмельницького місцева мешканка облаштувала притулок для тварин з фізичними вадами, від яких відмовились господарі. Наразі вона доглядає дев’ять собак і 65 котів.

Колишня віолончелістка Тетяна Ігіна назвала свій притулок “Муркотун”. Допомагає вона саме тим тваринкам, які опинилися надворі чи були під загрозою евтаназії, пише Суспільне.

Спочатку, за словами жінки, вона відчинила свій дім для кошенят, яких приносила її донька. Згодом Тетяна й зі своєї ініціативи почала брати з вулиці хворих тварин і лікувати їх. Це навіть стало причиною того, що вона покинула роботу, адже бракувало часу на виступи й гастролі. За словами Тетяни, її рідним важко було звикнути до такого рішення. Однак потім вони звикли.

Серед мешканців притулку є одноокий пес Бєня, який не знайшов господарів з причини хвороби, і старенька сліпа собачка Ляля, яку покинули переселенці, і песик Фунтік, якого власниця збиралась приспати через те, що він був з переламаними кістками та щелепою, бо потрапив під машину, та інші тваринки.

Не так давно жінка пережила особисту трагедію: після вибухів та сирен від серцевого нападу померла її улюблениця: собачка-пікенес.

Жінка витрачає на такий притулок значну кількість коштів, адже харчування та лікування 74 тварин недешеве. Тому Тетяна вітає кожен донат. Реквізити можна знайти на її фейсбук-сторінці або задонатити в скриньку в середмісті Хмельницького.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook