Новини
Офіційно

Комунальним закладам Хмельниччини виділили 11 мільйонів гривень на заходи з енергозабезпечення

Голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк разом з начальником управління з питань спільної власності територіальних громад виконавчого апарату обласної ради  Едуардом Монастирським та депутатом обласної ради Оленою Лемещук відвідали Мазниківський будинок-інтернат для людей похилого віку та осіб з інвалідністю та Зяньковецький психоневрологічний інтернат.

За інформацією обласної ради, у системі соціального захисту обласної комунальної власності перебуває 28 закладів, серед яких – 20 будинків-інтернатів для людей похилого віку та осіб з інвалідністю та 6 психоневрологічних інтернатів.

За словами Віолети Лабазюк, пріоритетними завданнями будинків-інтернатів для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, а також психоневрологічних інтернатів, є створення домашніх умов проживання мешканців установ, належне обслуговування.

«Люди з  інвалідністю потребують  постійної турботи. Наше спільне завдання – створити їм гідні умови перебування з дотриманням усіх норм», – зазначила Віолета Олександрівна.

В обох установах наразі здійснюються ремонтні роботи коштом фінансового ресурсу обласної казни. Посадовці ознайомилися з дотриманням якості виконуваних робіт та на якій стадії перебуває цей процес.

У Мазниківському будинку-інтернаті для людей похилого віку та осіб з інвалідністю сьогодні проживає 49 підопічних, 8 з яких – переселенці з Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей. У закладі підопічні знайшли домашній затишок, турботу та комфортні умови проживання.

У зв’язку зі збільшенням кількості підопічних, виникла необхідність збільшення ліжко-місць в установі. Саме тому з ініціативи керівництва будинку-інтернату з балансу Деражнянської територіальної громади було передано у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області приміщення місцевої амбулаторії сімейної медицини. На капітальний ремонт цього приміщення та на придбання інвентарю для підопічних було виділено з обласного бюджету понад 5 мільйонів гривень. В обладнаних кімнатах буде можливість  додатково розмістити 50 підопічних.

У Зяньковецькому психоневрологічному інтернаті наразі проживають 165 осіб, 30 з яких лежачохворі та потребують стороннього догляду.  Ще шестеро – внутрішньо переміщені особи із Запорізької та Донецької областей.

За словами директора закладу Поліни Вешньовської, персонал соціальної установи робить все можливе, аби підопічні проживали у комфортних та безпечних умовах та чітко дотримувалися індивідуальних програм реабілітації.

Для збільшення кількості проживаючих у закладі на 50 осіб з  обласного бюджету було спрямовано 6 мільйонів гривень на капітальний ремонт фасаду та приміщень.

Посадовці ознайомилися з ходом ремонтних робіт, звернувши увагу на вчасне та ефективне освоєння бюджетних коштів, дотримання якості робіт, заходів з енергозбереження та економного  споживання  енергоносіїв, проведення протипожежних заходів тощо. Окрім того, оглянули інші житлові та побутові приміщення, поспілкувалися з проживаючими про умови проживання, харчування та професійності обслуговуючого персоналу.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook