Новини
Бізнес

На полях «Контінентал» триває збір пізніх сільгоспкультур

У «Контінентал Фармерз Груп» на піку друга хвиля жнив-2023. Зокрема, завершують молотити соняшник, сою та гречку. Уже розпочали збір кукурудзи — під ці пізні зернові в Компанії відвели 87,5 тис. га.

Окрім того, на полях «Контінентал» активно викопують важливі продовольчі культури — картоплю та цукровий буряк. Загалом цього року планують зібрати врожай цукрового буряку з 1 тис. га, а картоплі чипсових, насіннєвих і продовольчих сортів — із сумарної площі 2,1 тис. га: понад 1,4 тис. га у Львівській області та більш як 720 га — у Тернопільській.

За словами керівника кластера «Картопля» Ореста Кравчука, цьогорічна врожайність картоплі в Компанії помітно перевищує прогнозовані показники.

Попри доволі складний сезон, зокрема, пізній період посадки, завдяки сприятливим погодним умовам, ефективній технології та коректній роботі агрономічної служби ми отримуємо врожайність різних типів картоплі в середньому на 6-8 т/га вищу від прогнозованої. Зараз активно викопуємо чипсову та насіннєву картоплю. А збір врожаю столових сортів, які є менш чуттєвими до температурних коливань, ми плануємо закінчити до кінця жовтня,прокоментував Орест Кравчук.

Паралельно з другою хвилею жнив на полях «Контінентал Фармерз Груп» завершується посів озимих культур під урожай 2024 року. Уже засіяли всі планові площі озимих ріпаку та ячменю, наближається до закінчення й посів озимої пшениці.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook