Новини
Суспільство

У виправній колонії на Хмельниччині провели обряд хрещення засуджених

Найбільш поширена практика хрещення немовлят, за яких всі необхідні клятви дають їх хрещені батьки. Однак хрещення може бути прийнято у будь-якому віці. Днями пастор церкви «Зоря Життя» Ростислав Кудін охрестив ув’язнених виправного закладу на Хмельниччині.

Про це повідомляє пресслужба державної установи «Райківецька виправна колонія (№ 78)», що знаходиться у Хмельницькому районі.

Зазвичай обряд полягає в триразовому зануренні тіла в воду. Вважається, що в цей момент людина вмирає для гріховного і плотського життя, щоб відродитися духовно. У виправному закладі занурювали засуджених у дитячий басейн.

Бажання прийняти обряд хрещення висловили п’ятеро ув’язнених.

Останнім, кого Господь спас, будучи на хресті, був злодій… Господь дає шанси тим, кому суспільство може вже не дати.

Більше 20 років Християнська церква “Зоря життя” несе служіння у виправлених колоніях області і регіону. Тільки Господь може дати справжню свободу від гріха і нове життя!прокоментував цю подію пастор у фейсбуці.

Також Ростислав Кудін подякував дияконам, керівництву обласного департаменту пенітенціарної служби України та виправних колоній за відкритість і співпрацю.

Взаємодія установи з релігійними організаціями надає можливість засудженим, в умовах ізоляції від суспільства, звернутись до Бога, сприяє їх перевихованню та духовному зростанню, – коментують у виправному закладі.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook