Новини
Увага!

Рибалити на зимувальних ямах на Хмельниччині заборонять з 1 листопада

З метою збереження водних біоресурсів під час зимівлі з 1 листопада і до початку нерестового періоду на водних об’єктах Хмельницької області заборонений вилов риби на зимувальних ямах.

Зимувальна яма – це поглиблення дна частини рибогосподарського водного об’єкта, де скупчуються водні біоресурси в осінньо-зимовий період, межі якої визначаються у встановленому порядку Правил любительського і спортивного рибальства.На зимувальних ямах забороняється:

  • промисловий вилов водних біоресурсів;
  • любительське і спортивне рибальство в тому числі з берега;
  • пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден.

Перелік зимувальних ям:

У Хмельницькому рибоохоронному патрулі нагадують: риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства за межами зимувальних ям. Відповідно п. 4 пп. 3 Р. IV Правил любительського і спортивного рибальства забороняється риболовля у осінньо-зимовий період (від льодоставу до скресання криги) знаряддями лову, оснащеними гачками, відстань у яких від цівки до кінчика жала перевищує 10 мм.

За порушення правил рибальства передбачається адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 340 – 680 грн із відшкодуванням завданих збитків. Кримінальна відповідальність настає за незаконне добування водних біоресурсів у разі завдання істотної шкоди. Санкція статті передбачає штраф від 17 000 – 85 000 грн, або обмеження, або позбавлення волі строком до трьох років із відшкодуванням завданих збитків.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook