Новини
Здоров’я

У Хмельницькій обласній стоматполіклініці оновлюють обладнання

17 стаціонарних та одну портативну стоматологічні установки отримала Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка. Нове обладнання встановлюють у терапевтичному, хірургічному та ортопедичному відділеннях.

6 мільйонів гривень виділили у липні 2023 року з бюджету Хмельницької області для зміцнення матеріально-технічної бази обласної стоматполіклініки. На ці гроші планували закупити нове обладнання, яке б зробило процес лікування зубів пацієнтам медичного закладу комфортнішим.

Днями таке обладнання доставили та почали встановлювати у стоматполіклініці. За словами директора медичного закладу Олександра Костюка, 17 стаціонарних стоматологічних установок дадуть можливість відвідувачам закладу отримати якісні послуги, а одну портативну установку використовуватимуть для обслуговування пацієнтів, які самотужки не можуть дістатися поліклініки. Зокрема, йдеться про людей, які мешкають в інтернатних закладах на території Хмельницької області. Серед них, нагадаємо, є чимало внутрішньо переміщених осіб.

У Хмельницькій обласній раді нагадали, що в стоматполіклініці безплатно можуть отримати послуги учасники бойових дій та ветерани війни, сім’ї загиблих (померлих) захисників України та ветеранів війни, ветерани військової служби та органів МВС, а також їх вдови, ветерани праці та пенсіонери, мешканці інтернатних закладів соціальної сфери, почесні донори.

Загалом на оновлення матеріально-технічної бази Хмельницької обласної стоматологічної поліклініки мають витратити 3 мільйони 25 тисяч 789 гривень. Кошти, що залишилися після закупівлі 18 вже поставлених установок планують освоїти до кінця поточного року.

Зокрема, в планах – закупівля сучасного рентгенологічного устаткування та інших необхідних стоматологічних пристроїв, – повідомили у пресслужбі Хмельницької обласної ради.

До речі, записатися на прийом до лікарів у Хмельницькій обласній стоматологічній поліклініці стало простіше. Щоб потрапити до потрібного фахівця, особливо, до того, який, як то кажуть, нарозхват, вже не потрібно приїздити до поліклініки зрання, задовго до відкриття, і чекати біля дверей, поки відкриється заповітне віконечко реєстратури. Достатньо зателефонувати за стаціонарним номером 0382 671 500 та забронювати собі зручний день та час в межах тижня. А по приходу у поліклініку – взяти талончик та йти лікувати зуби на сучасному обладнанні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook