Новини
ДТП

Водій «ВАЗу», який спричинив летальну ДТП на Хмельниччині, отримав вирок суду

До 6 років ув’язнення засудили водія «ВАЗу», який спричинив ДТП з летальними наслідками у Дунаївцях Кам’янець-Подільського району.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 19 червня о 16:00 годині на автодорозі сполученням «Житомир — Чернівці» неподалік міста Дунаївці.

28-річний житель Закарпатської області, рухаючись на автомобілі «ВАЗ 21120» в напрямку міста Дунаївці, допустив зіткнення з автомобілем «Ford Transit», який їхав в попутному напрямку. В результаті зіткнення легковик «ВАЗ» злетів з дороги та вдарився у відбійник. Його 35-річна пасажирка, яка перебувала на передньому сидінні, була доставлена в реанімаційне відділення Дунаєвецької лікарні. На жаль, лікарям не вдалося її врятувати — від отриманих травм жінка померла.

Як з’ясувалось в ході розслідування, винуватець ДТП перебував в стані алкогольного сп’яніння. Кількість алкоголю в його крові перевищувала допустиму норму майже у дев’ять разів.

Як повідомили у поліції, суд завершив розгляд матеріалів кримінального провадження і визнав водія автомобіля «ВАЗ 21120» винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України та засудив його до 6 років ув’язнення.

Вирок ще може бути оскаржено в апеляційному порядку.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook